Bjarne Tveskovs Blog. Amok.


You should follow
me on Twitter


RSS Feed

Blog homepage
tveskov.com Home

Delicious links
Delicious RSS feed
FriendFeed/tveskov

Photos on 23
LEGO images on Flickr

tveskov LinkedIn
tveskov @ Google

LEGO designer
Bøger jeg har læstinternet
tveskov.com


Arkiv:
Jan10 Feb10 Mar10

Jan09 Feb09 Mar09
Apr09 Maj09 Jun09
Jul09 Aug09 Sep09
Oct09 Nov09 Dec09

Jan08 Feb08 Mar08
Apr08 Maj08 Jun08
Jul08 Aug08 Sep08
Okt08 Nov08 Dec08

Jan07 Feb07 Mar07
Apr07 Maj07 Jun07
Jul07 Aug07 Sep07
Okt07 Nov07 Dec07

Jan06 Feb06 Mar06
Apr06 Maj06 Jun06
Jul06 Aug06 Sep06
Okt06 Nov06 Dec06

Jan05 Feb05 Mar05
Apr05 Maj05 Jun05
Jul05 Aug05 Sep05
Okt05 Nov05 Dec05

Jan04 Feb04 Mar04
Apr04 Maj04 Jun04
Jul04 Aug04 Sep04
Okt04 Nov04 Dec04

Jan03 Feb03 Mar03
Apr03 Maj03 Jun03
Jul03 Aug03 Sep03
Okt03 Nov03 Dec03

          Aug02 Sep02
Okt02 Nov02 Dec02

Still proudly powered by
This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.
 
 

 
Tveskovs Tanketip for Uge 4

Åben eller lukket som default?

Jeg har før været inde på idéen om at holde længe åbent. En beslægtet tanke er at være åben i udgangspunktet, fremfor at være lukket og så overveje hvornår man skal være åben. Idéen som jeg forsøger at efterleve kommer fra et snart fem år gammelt indlæg på Mygdals blog der lød som følger;

Why do we take for granted that everything should be closed? What if we started taking for granted that everything should be open? Instead of asking: "why should we be open?" started asking: "why should we be closed?"... This goes for software, information, organizations, etc. I'm not suggesting that everything should be open - just that we considered everything to be open as default!

Det gør en forskel at vende spørgsmålet rundt. Som historien fra fornylig illustrerer så er "Heldige" mennesker banalt set blot meget mere åbne end "Uheldige". Og ofte er det lettere at være åben end lukket; For et par år tilbage holdt jeg op med at blogge, men jag havde stadig brug for at gemme noter om gode links osv. Jeg fandt hurtigt ud af at det var næsten lige så meget arbejde at lave noter i et tekstdokument som at lave et blogindlæg. Og da der ovenikøbet var en del folk der hårdnakket påstod de fik noget ud af at læse mine indlæg, valgte jeg at åbne mine noter op igen. Og jeg er glad for jeg gjorde det, og som antallet af indlæg her i januar antyder så er der mere gang i bloggeriet end nogensinde før.

Og førnævnte Hr. Mygdal opfordrede mig for nogen tid siden (i en hektisk chatsession) til at blogge lidt om dagligdagen i tveskov.com headquarters. Og da corporate blogging vistnok er det helt store her i '06, vil jeg de kommende uger fortælle lidt om hvad jeg sådan arbejdsmæssigt går og pusler med. Selvom de fleste af mine jobs desværre foregår bag tommetykke Non Disclosure Agreements så tror jeg godt jeg kan fortælle om nogle generelle observationer fra dagjobbet... Første corporate indlæg om en uge, indtil da:

Hvad er din default setting?
Åben     Lukket
    3 kommentarer    

   Åbenhed er grundlæggende sundt, og er nok vores allesammens default setting.

Her er en artikel, der afliver nogle af myterne om lukkethed: The Cult of the NDA.

Bogen The Naked Corporation af Don Tapscott and David Ticoll dokumenterer, at der er profit i åbenhed.

   af Anonymous Alexander Kjerulf  

   Blot er det tankevækkende hvor meget lukkethed man møder rundt omkring i det pulserende danske erhvervsliv. Men mere om det senere.

   af Blogger tveskov  

   God pointe - tak fordi du holder længe åbent her i weekenden :-)

Og nu vi er ved terminologien, så er det egentlig også pudsigt, at "lange åbningstider" som regel ikke er ret lange? Jeg synes, de fleste banker og mange butikker ville være mere ærlige, hvis de reklamerede med "lange lukketider"?

   af Anonymous Trine-Maria  

   Send en kommentar